agencia de marketing

La boda Índia, la màgia d’una tradició mil·lenària

Cada vegada és més habitual poder assistir a una boda ètnica a Barcelona.
Voleu conèixer millor quines són les seves tradicions? No us perdeu aquest article.

En els últims anys, ha augmentat molt el nombre de bodes índies celebrades al nostre país. D’elles el primer que ens crida l’atenció és la seva esplendor i el gran colorit, tanmateix, són molt més que això. Es tracta de cerimònies plenes de tradició. Una tradició que es remunta més de quaranta segles d’antiguitat.

Primer de tot, és important destacar que les bodes Índies engloba totes aquelles bodes que es fan en cada racó del mateix país. Com bé sabem, l’Índia és immensa i té nou religions diferents, que igual que a les seves creences, practiquen diferents tradicions que majoritàriament es veuen reflectides a les bodes.

A Kamal Productions & Events, hem treballat en nombroses bodes hindús (que provenen d’hinduisme, una de les religions majoritàries a l’Índia).
Concretament, en aquest post de blog anem a parlar d’elles. Seguiu llegint i
descobrireu perquè les bodes hindús són tan especials.

Una pinzellada d’història sobre la boda hindú

Com a sagrament que és, una boda hindú està formada per diverses cerimònies i un sense fi de rituals, símbols i tradicions. Això sí, segons la procedència dels nuvis, podrem trobar, diferencies i variacions.

Els diferents elements que donen forma a la boda hindú tenen en el seu origen en les Vedas, les sagrades escriptures de l’hinduisme, una de les religions més antigues que es coneixen.

Pels hindús, la vida està dividida en diferents etapes i una d’elles és el matrimoni, a través de la qual s’uniran, no un home i una dona, sinó dues famílies.

La boda, com a tal, representa la confiança sagrada, samskara, i està dirigida al Déu Brahmán. La reencarnació i universalisme, els pilars de l’hinduisme, sempre tindran una gran presencia en aquesta cerimònia.

Els rituals d’una boda hindú tradicional

Els encarregats de fixar la data i l’hora de la boda hindú no són les parelles, ni tan sols les famílies, sinó un astròleg, qui ho decideix després d’analitzar les cartes astrals dels nuvis. Habitualment, els mesos més favorables acostumen a ser gener, febrer, maig, juliol, novembre i desembre.

La celebració va molt més enllà del dia de la boda, dura diversos dies i inclouen diferents rituals abans, durant i després de la boda religiosa. A continuació, us parlarem dels més remarcables.

Comencem pels rituals previs a l’enllaç. Els més coneguts que se celebren abans de la boda religiosa són el Mehendi i el Sangeet. En els dos casos les dones són les protagonistes, es podriria assimilar al comiat de soltera, tot i que en l’actualitat ho celebren tots els convidats. Durant el Mehendi Party, és el moment en què les dones adornen amb Mehendi (henna) mans, peus i avantbraços de la núvia amb dissenys relacionats amb l’amor, la felicitat, la fertilitat, etc. A més, també inclouran les inicials del nuvi, que tindrà un paper molt important més endavant.

Pel que respecte al Sangeet, o la festa de la música, les amigues i familiars de la núvia es reuneixen amb ella per cantar i ballar tota la nit. Entre els temes que tocaran entre riures i molt bon humor estan la nit de bodes, la vida de casada, la futura família política, etc.

El dia de la boda comença amb el Teil Baan o Haldi, un ritual on les dones casades de cada família posen una mescla feta de cúrcuma i altres especies en els peus, genolls, colzes, ombrós i el front del nuvi i núvia. Així si per separat, cadascú a casa seva. Més endavant els familiars del nuvi regalen a la núvia roba, joies i altres regals (palla dastoor) que ella es posarà durat la boda religiosa.

Un dels moments més espectaculars del dia de la boda hindú és, sens dubte, el Baraat Nikasi, un ritual pel qual el nuvi, sobre un cavall blanc i precedit d’una orquestra, desfila amb els homes fins a la casa de la núvia. El ritual acaba quant el nuvi lligant un collar de flors al coll de la núvia.

La cerimònia religiosa, oficiada pel Pandit, comença amb els nuvis entrant en el Mandap i inclouen 3 rituals pràcticament universals: Kanyadaan, Panigraham i Saptapadi o ritual de les 7 promeses. Pel Kanyadaan el pare de la núvia fa l’entrega de la seva filla, pel Panigraham els nuvis s’agafen les mans a prop del foc sagrat que simbolitza la unió, i el Saptapadi és el moment en el qual el nuvi recita els seus vots, tradicionalment en sànscrit, mentre la parella dona set voltes al voltant del foc.

La cerimònia finalitza amb el nuvi col·locant el collar sagrat, Mangalsutra, a la núvia i la ruixant-la de pols vermella, Sindoor Dan, en el cabell; després els pares beneeixen a la parella, on reben una pluja d’arròs com a senyal de prosperitat.

Després de tots aquests rituals, la boda religiosa ja ha acabat i la parella està oficialment casada, la celebració encara no ha acabat.

Les famílies s’uniran per a honrar l’amor dels noucasats amb els rituals com el Bidai, que consisteixen a acomiadar als nuvis passant un coco per sobre del cap, ja que el coco representa el Déu Shiva i es considera un mitja per satisfer els nostres desitjos. Per últim, per trencar el gel entre els nuvis, en la nit de bodes, el nuvi ha de buscar les seves inicials en els tatuatges de mehendi de la núvia i si no les troba, li haurà de donar un regal.

Com heu pogut comprovar, a més de luxoses i plena brillo, les bodes hindús és una celebració extremadament complexa per la quantitat de rituals, símbols i tradicions que inclouen.

Uns dels rituals, símbols i tradicions que Kamal Productions & Events tenim un gran coneixement que ens permet oferir tot el necessari per cada un dels moments de la teva celebració.

Un instant pel record. Si vols saber més, no dubtis en contactar amb nosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ABOUT
Un equipo de élite es un recurso inigualable. Desde Barcelona el talento de nuestro equipo internacional, joven y multidisciplinar nos permite estar al día de las tendencias e innovar en el sector audiovisual y de entretenimiento. Codo con codo diseñan, coordinan e implementan la mejor experiencia para tu evento y garantizan así su éxito y la diversión de tus invitados.
CATEGORIAS
  • No hi ha categories
COMPARTIR

ESCRÍBENOS

DÓNDE ENCONTRARNOS

Si te gusta la planificacion y la producción de eventos ¡Esta es tu newsletter! En Kamal Productions and Events queremos que seas el primero en conocer nuestras novedades y promociones. La mejor forma de mantenerte al día de las tendencias audiovisuales y artísticas.

Dirección: C/ Ciutat de Granada nº 13 08005 Barcelona

All rights reserved Kamal Productions & Events 2020